Frequently Asked Questions - Rapporten

De foutmelding dat u krijgt in Word is:
Deze fout treedt op als u een Microsoft Office-document probeert te openen en het bestandstype voor dat document door uw registerbeleidsinstelling is geblokkeerd. Ten behoeve van de beveiliging van uw computer heeft Microsoft of de beheerder van deze computer een registerbeleidsinstelling geïmplementeerd die voorkomt dat bestanden van dit type worden geopend.
Schakel de registerbeleidsinstelling uit als u documenten van dit bestandstype probeert te openen. Zie Microsoft Knowledge Base-artikel 922850 voor meer informatie.

Oplossing:
De locatie waar u het word bestand staat toe voegen aan de vertrouwde locaties:

 • 'Office knop' klikken, staat bovenaan links in het scherm
 • 'Opties voor Word' knop klikken, deze staat onderaan in het menu
 • Op 'Vertrouwenscentrum' klikken links in de lijst
 • Op de knop 'Instellingen voor het Vertrouwenscentrum...' klikken
 • Op 'Vertrouwde locaties' klikken links in de lijst
 • Op de knop 'Nieuwe locatie toevoegen...' klikken
 • De locatie selecteren waar u de word documenten plaatst die geexporteerd zijn uit Accowin. U kunt eventueel ook nog 'Submappen op deze locatie worden ook vertrouwd' aan klikken zodat u niet te veel directories moet toe voegen.

Deze fout kan verschillende oorzaken hebben:

 • Er komt een ' voor in de gebruikernaam. Hierdoor staat er een ' in het pad naar de temp directory en Crystal Reports kan hiermee niet goed overweg. De oplossing is ofwel aan te loggen als een gebruiker zonder ' of de locatie van de temp directory aan te passen naar een locatie waar geen ' voorkomt in het pad. Temp locatie kan aangepast worden via rechtermuisklik op 'Deze computer' > Eigenschappen>Geavanceerde systeeminstellingen>Omgevingsvariabelen. De locatie van de variabelen TEMP en TMP aanpassen naar een andere temp directory.
 • Er zijn te veel temp bestanden. De temp directory eens leegmaken. Dit kan eenvoudig door windows verkenner te openen>rechtermuis klik op de C schijf>Eigenschappen>Schijfopruiming, daar tijdelijke bestanden te selecteren en op OK te klikken.

Deze fout komt voor door dubbele installatie van de BDE. Deze maakt een foutieve entry in  Windows registry
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Borland\Database Engine] "DLLPATH"="C:\\Program Files\\Common Files\\Borland Shared\\BDE" in de vorm van pad1;pad2. Dit probleem kan opgelost worden door ofwel:

 • Manueel naar de registry te gaan: Start>Uitvoeren>regedit.exe Naar naar de locatie HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Borland\Database Engine te gaan en dan de sleutel DLLPATH te bewerken en 1 van de 2 paden die juist is te laten staan.
 • Na het downloaden van het onderstaande bestand en dit te installeren op de computer zou het probleem ook moeten verholpen zijn.
BijlageDatumGrootte
Bestand AccowinBDE.reg12/01/17 2:39 pm324 bytes